Brønnøysund

iteam
Havnegata 29
8900 Brønnøysund
75 06 55 50

Kystbyen midt i Norge

Brønnøysund ligger på strandflata vest i Brønnøy kommune på Sør-Helgeland i Nordland fylke. Midt i leia, midt i Norge, og med Norskehavet og Nord-Atlanteren rett utenfor døra, kan byen med rette titulere seg som «kystbyen midt i Norge».

Selve stedsnavnet Brønnøysund deles i tre ledd; «Brønn-øy-sund». Første ledd; «Brønn», kommer fra gamle dager da sjøfarende visste at her var det ferskvann. Øya med brønn fikk navnet Brønnøy; sundet ved øya fikk navn etter øya. Andre og tredje ledd; «øy-sund» kommer naturlig nok av stedets beliggenhet.

Brønnøysund er et handels- og servicesenter for kommunene på kysten av Sør-Helgeland. Største virksomheter på stedet er Brønnøysundregistrene og Torghatten Trafikkselskap ASA. Det er også noe verksted- og næringsmiddelindustri.

For friluftsinteresserte er det mange muligheter. Brønnøysund og omegn byr på en vakker og spennende skjærgård med hundrevis av små og store øyer, holmer og skjær som er attraktive for småbåtfolk. Strandlinjen strekker seg kilometervis langs sjøen, inn bukter og viker, og her er det store muligheter for grilling og bading.

Medarbeidere

Vegard Mikalsen


IT-konsulent kundeservice

41513803

Send meg en e-post

Skroll til toppen