iteam
Fossmorkvegen 1454
4110 Forsand
53 47 22 00

Preikestolens hjemsted

Akkurat i krysningen mellom Lysefjorden og Høgsfjorden i Ryfylke i Rogaland finner du Forsand med sine 504 forsandbuere. Mest kjent er Forsand for Preikestolen, det spektakulære fjellplatået som rager 604 meter over Lysefjorden.

I tillegg finner man også Kjerag, et yndet sted for basehoppere og fjellklatrere, med sine 1000 meter loddrett ned i Lysefjorden. Kjeragbolten, en rund stein kilt ned i en fjellsprekk ytterst på Kjeragplatået har de fleste sett, enten ved besøk eller via bilder i sosiale media.

Landbruk, med hovedvekt på melkeproduksjon og sauehold, er stadig dominerende i Forsand, og reiselivsnæringa er fortsatt i sterk vekst. Havbruksnæringa er en av de nyere næringene, og i den senere tid er det etablert forskningsstasjon for fiskefor, laksesmolt, forsøksanlegg for produksjon av kveite, samt pilotprosjekt for blåskjelldyrking.

Hvis du er opptatt av historie og arkeologi er Forsand et sted verdt å besøke. Her er gjort store funn fra bronsealder, jernalder og folkevandringstid, og basert på disse funnene er det rekonstruert en fortidslandsby, Landa, som er åpent for publikum om sommeren.

Medarbeidere

Ole Martin Thu

Senior IT-konsulent

51748900

ole.martin.thu@iteam.no

Rull til toppen