Odda

iteam
Fjordavegen 1987
5776 Nå
53 47 22 00

Turist- og industribyen

Tettstedet innerst i Sørfjorden i Hardanger er kjent for sin vakre natur og lange industrihistorie. Lokalisert kun et steinkast unna Folgefonna nasjonalpark, byr Odda på mange autentiske norske naturopplevelser. Her kan man bestige kjente landemerker som Trolltunga og nyte solnedgang og soloppgang i Hardangerviddas høye fjell.

Odda var blant de viktigste turistmålene i landet på slutten av 1800-tallet. Men virkelig stor vekst fikk byen med vannkraftutbygging og industrisatsningen tidlig på 1900-tallet. Denne utviklingen ga imidlertid tilbakegang i turisttrafikken, men fra ca. 1970 og utover har turisttrafikken hatt jevn vekst.

Nå er industrien også sterkt på vei tilbake. Det svenske konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda for over syv milliarder kroner, og vil være fullført innen utgangen av 2024.

Odda har et variert og livlig lokalsamfunn med en rik rockehistorie. Byen byr på mange kulturarrangementer, hvor Oddakonsertene er et av de mest kjente.  

Medarbeidere

No items found
Skroll til toppen