Jobb trygt på reise

Ferietid og ferieliv er ikke alltid synonymt med total avlogging fra jobb. I den moderne arbeidshverdagen er det for mange helt vanlig med større fleksibilitet knyttet til når og hvor jobben skal gjøres. Det betyr at flere har behov for å kunne jobbe hvor som helst, for eksempel fra en fortauskafé i Spania.

Å skulle jobbe fra «hvor som helst» går som regel bra. Men samtidig er det ikke helt risikofritt. For å navigere riktig i et landskap preget av økende hacking- og cyberangrep, i tillegg til risiko for tyveri, spionasje og overvåkning, er det viktig å være bevisst på hvordan du jobber når du er på farten.

Truslene ovenfor er i seg selv ikke noen grunn for å la være å jobbe andre steder enn på kontoret. Det viktigste er å være bevisst risikoen, samtidig som du tar smarte og trygge valg for deg selv og bedriften du jobber i.

5 enkle tips som kan bidra til en tryggere arbeidsdag utenfor kontoret

  1. Unngå å koble deg til åpne gjestenett. Få heller tak i et tvilling SIM-kort, slik at du kan koble enheten din på 4G eller 5G. Dersom maskinen din ikke tar SIM-kort kan du dele nett fra smarttelefonen din.
  2. Befinner du deg i utlandet? Unngå bruk av fjerntilgang tilbake til bedriften din i Norge. Hvis det er absolutt nødvendig, bruk en VPN-forbindelse slik at tilkoblingen er kryptert.
  3. Skru av funksjoner som gjør at PC, mobil eller nettbrett automatisk kobler seg til nettverk. På den måten unngår du tilkobling til falske nettverk.
  4. Dersom PC-en din blir frastjålet eller mistet, er det en stor fordel at du har verktøy som muliggjør fjernsletting av enheten din. På denne måten kan innholdet krypteres og gjøres helt utilgjengelig for tyven.
  5. All data bør ligge i en form for skylagring, slik at du effektivt komme deg opp på en ny enhet hvis din blir borte.

Vil du vite mer?

Vi gjør PC-en din trygg på reise.

Andreas Benum
Jenssen

Teamleder

Skroll til toppen