IT-ansvaret for Tellus Gruppen

Tellus Gruppen er Nordens største kjede for salg av bobil og campingvogn. Tellus Gruppen har som formål å legge til rette for kompetanseutveksling for en bedre driftshverdag og økt betjeningsevne av både kunder og leverandører.

Tellus Gruppen skal profesjonalisere bransjen, og mange kommer ikke til å kjenne igjen caravanbransjen om 24 måneder. Tellus har gått høyt ut og ønsket 20 forhandlere rundt om i Norge innen utløpet av 2021.

Vår avdeling i Molde har hatt IT-ansvaret for Juro Caravan en lengre periode, og da realiseringen av Tellus Gruppen var et faktum kom det også en bestilling på å sette opp et felles IT-landskap for kunden. Dermed fikk vi ansvaret for prosjektledelse, teknisk arkitektur, brukerstøtte og applikasjonsstøtte for hele Tellus Gruppen, som da telte 12 salgs- og serviceavdelinger. Senere har det kommet til ytterligere 6 lokasjoner.

Behovet for effektiv samhandling innad i en kjede som skal jobbe med kunder, leveranser, kampanjer og salg var påtrengende. For å få til dette måtte vi samle alle ansatte i Tellus Gruppen i et enhetlig Microsoft 365-miljø. I tillegg til å ivareta IT-sikkerheten, legges det her til rette for moderne samarbeid i Teams, Outlook, Sharepoint så vel som de andre produktivitetsverktøyene som ligger i Microsoft 365.

Ettersom Tellus Gruppen på samme måte som iteam har lokasjoner rundt om i hele Norges land, ble dette prosjektet gjennomført med involvering fra flere av avdelingene våre.

Prosjektet kan oppsummeres som dette:

  • Prosjektledelse og teknisk arkitektur
  • Klientdrift, sikring og oppsett med Microsoft 365
  • Sikkerhet med Veeam 365 Backup
  • Nettverk som en tjeneste
  • Azure Virtual Desktop
  • Letsignit for effektiv utrulling av e-postsignaturer og markedskampanjer
  • Telenor Mobilt Bedriftsnett
  • Hardware-leveranser

Løsningen gir kunden en smidig arbeidshverdag og setter Tellus Gruppen i førersete når det gjelder anvendt moderne teknologi. Vi er også SPOC (single point of contact) for Tellus Gruppen, som gir de førsteklasses kundeservice til enhver tid.

«Tellus har behov for en profesjonell og agil partner, som kan strukturer og løse våre IT-utfordringer hurtig og effektivt. iteam har løst oppgaven på en glimrende måte, og vi ser frem til å utvikle samarbeidet i tiden som kommer». sier Anders Gadsbøll, CEO i Tellus Caravan og Fritid AS.

Relaterte tjenester

No items found
Skroll til toppen