Finnsnes

iteam
Ringveien 49
9300 Finnsnes
79 00 50 00

Porten til Senja

Finnsnes kalles gjerne «porten til Senja», da byen ligger rett sør for Gisundbrua som forbinder Senja med fastlandet. Byen er administrasjonssenter i Senja kommune, og ligger ca 70 km sørvest for Tromsø. Finnsnes har hatt en kraftig vekst de siste årene, og mangelen på sentrale tomter har ført til økt bygging av leiligheter og boligblokker. Med sine 15 000 innbyggere er Senja kommune den 4. mest folkerike i Troms og Finnmark. 

Målt i verdiskaping innen fiskeri, akvakultur og fiskeindustri er Senja en av Norges desidert største sjømatkommuner, og samtidig den femte største industrikommunen i Nord-Norge. I tillegg har det vært en stor utvikling innen reiseliv i regionen, noe som har plassert Senja på topp 10 blant landsdelens kommuner når det gjelder reiseliv målt i sysselsetting og verdiskaping.

Senja, som er Norges nest største øy etter Hinnøya, blir på folkemunne ofte kalt «Norge i miniatyr» på grunn av sitt varierte, ville og vakre landskap. Og her har mange spennende og talentfulle personligheter blitt fostret opp, som musikerne Maria Haukaas Mittet, Tove Karoline Knutsen og Pål «Moddi» Knutsen, dikter og forfatter Arvid Hanssen, lyriker Helge Stangnes og miljøaktivist Kurt Oddekalv.

Medarbeidere

Cato Olsen


Systemkonsulent

98246713

Send meg en e-post

Eirik Alexander Sletten


Systemkonsulent

48115607

Send meg en e-post

Hallgeir Torgersen


Prosjektleder

41916369

Send meg en e-post

Skroll til toppen