Gaupne

iteam
Øyagata 10A
6868 Gaupne
975 65 656

Nord-Europas lengste sving

Er du på Norgesferie og turist i Sogn, starter du gjerne turen din her i Gaupne. Ikke bare fordi fylkesvei 55 gjennom Gaupne er kjent som Nord-Europas lengste sammenhengende sving. Men her er du nær Jostedalsbreen, Sognefjellet, Jotunheimen og Urnes stavkirke – og du er omgitt av vakker natur i form av fjell og fjord.

Gaupne er administrasjonssenteret til Luster kommune i Vestland, og teller 1 282 innbyggere (2023). På dialekt uttales Gaupne for «Gåp’n», og innbyggerne blir omtalt som «gåpninger». Med sin nærhet til fjell og snø, finner man ikke uventet et godt miljø for vinteridrett her, og Sarah Fiskaa Haugen, en av Norges beste telemarkskjørere, er nettopp herfra.

Nærheten til naturen har gjort reiseliv og turisme til en viktig næringsvei, men jordbruk er fremdeles den største næringen i kommunen. I Gaupne har det blitt etablert flere moderne virksomheter innenfor industriell næring (grafisk, metallvare- og betongvareindustri). Den største virksomheten er Avery Dennison NTP.

Luster satser på å være en aktiv deltaker i utviklingen av næringslivet i kommunen. De har tilrettelagt med næringsarealer, og etablerere kan dra nytte av næringsfondet som er opprettet etter de mange og store kraftutbyggingene i kommunen.

Lustrabadet, et flott badeanlegg som ble åpnet i Gaupne i 2012 ble raskt populært langt utenfor kommunegrensen, og er hyppig besøkt av publikum fra både fjern og nær. Og er du i Gaupne om sommeren, kan du fort møte på en kjendis eller to. Her arrangeres nemlig flere festivaler og stevner i Parken, hyppig besøkt av ledende norske band og artister.

Medarbeidere

Guy Steffen Brun


Senior systemkonsulent

95163615

Send meg en e-post

Johnny Espesete


Systemkonsulent

90987540

Send meg en e-post

Morten Heggestad


Systemkonsulent

99369225

Send meg en e-post

Ronny Aasen


Senior systemkonsulent

41616155

Send meg en e-post

Skroll til toppen