Lokaladmin

Vi anbefaler i utgangspunktet ikke våre kunder at deres ansatte har lokale admin-rettigheter på sine klienter som standard. Dette blant annet for å unngå at uønsket programvare blir installert; enten det er tilsiktet eller utilsiktet. De fleste av våre kunder med iteam 365 har derfor kun “vanlige” brukere på sine klienter, uten mulighet til å kunne utføre administrative oppgaver, som for eksempel installasjon av programvare. 

Utfordringen er at noen av våre kunder har ansatte med avanserte behov. For eksempel utviklere, ingeniører e.l. – som ofte må installere eller oppgradere programvare for å kunne utføre jobben sin. Verktøy som de plutselig får behov for, uten at de nødvendigvis har vært oppmerksomme på det på forhånd. Dermed vil forhåndsgodkjent programvare, tilgjengelig via Microsoft Firmaportal i kombinasjon med Intune, ikke dekke behovet for mange av de avanserte brukerne.

iteam lokaladmin løser utfordringen ved hjelp av “Just In Time” (JIT)-funksjonalitet på de ansattes klienter. Dette betyr at de får tidsbegrenset lokal admin-tilgang slik at de kan utføre de oppgavene de har behov for – innenfor et gitt tidsrom.

Tjenesten støtter Windows, Mac og Linux.

Mats Øygård

CCO BID & Modern Workplace

+47 95022940

mats.oygard@iteam.no

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Skroll til toppen