Bærekraftig IT i praksis

Det er ingen tvil om at vi lever i et samfunn som er preget av høyt forbruk. Og selv om det kan være litt kjipt å innrømme det, bytter vi gjerne ut klienter som PC, mobil og nettbrett lenge før levetiden til produktene er omme.

Det kan skyldes bedriftspolicyer, behov for ny funksjonalitet, hastighet og andre krav til utstyret. Og som leverandør av IT-utstyr (som burde juble over utviklingen), hvorfor ønsker vi å sette søkelyset på dette? Jo, fordi vi har forpliktet oss til å tenke bærekraft i alle ledd av vår virksomhet. Og FNs klimarapport er tydelig: alle må bidra til det grønne skiftet.

Som forbruker av IT-utstyr har du nå muligheten til å resirkulere ditt «gamle» utstyr hos oss. Ved å overlate din gamle PC til iteam vil vi kunne gi den nytt liv hos ny eier. På den måten forvalter vi ressursene våre på en god måte, da en solid PC kan leve i minst åtte år, og ved å gi brukt utstyr nytt liv vil det bidra til redusert karbonavtrykk

Hva kan man gjøre for å gi nytt liv til «gammelt» utstyr?

Et vanlig scenario er at man bytter ut maskinen sin etter 2-4 år. Men skjebnen til den gamle PC-en er dessverre ofte i et nedstøvet skap på kontoret fordi man gjerne ikke vet hva man skal gjøre med den. Og det er her iteam kommer inn i bildet. En maskin som har gjort sin jobb for en eier, kan gjerne være tipp topp for en ny eier som for eksempel har et stramt budsjett, eller som donasjon til frivillige organisasjoner.

Dette gjør vi for deg.

Når vi tar imot brukt utstyr gir vi PC-en «overhaling» som inkluderer noe som kalles sikker sletting. Sikker sletting betyr kort og godt at vi garanterer for at alt innhold og data fra tidligere er fjernet fra maskinen. Til dette arbeidet benytter vi den sertifiserte løsningen BitRaser.

Tilstanden på maskinen trenger ikke å være perfekt da vi har kompetanse til å reparere defekt utstyr som for eksempel knust skjerm, ødelagt tastatur med mer. Om maskinen ikke er til å redde sørger vi alltid for at den blir levert til riktig instans for gjenvinning.

Mer enn bærekraft

I Salten har iteam inngått et bærekraftig samarbeid med arbeids- og inkluderingsbedriften FREM Bodø.

Dette innebærer at iteam garanterer for sikker sletting av PC-er, mens FREM håndterer mottak, utfører selve sletteoppdragene, avfallshåndtering, service og gjenvinning eller videreformidling av brukt IT-utstyr.

For FREM er et tett samarbeid med næringslivet helt sentralt. Det er et av basiselementene for at veien fra utenforskap til jobb eller utdanning skal bli så god som mulig. En stor del av de som trenger hjelp fra arbeids- og inkluderingsbedrifter er unge mennesker, og mange også med liten erfaring fra arbeidslivet.

Tidsriktige arbeidstreningsoppdrag som håndtering og resirkulering av brukt IT-utstyr er for mange spennende og gjør oppstarten lettere. IT-kunnskap er også et felt hvor flere allerede har en realkompetanse. Det gir en større trygghet og interesse for å komme godt i gang med prosessen mot en ny jobb.

Hvor kan jeg levere utstyret mitt?

Ta kontakt med våre avdelinger i Bodø eller Trondheim.

Daniel
Fjordholm

Salgsansvarlig

Ta kontakt for mer informasjon:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Skroll til toppen