Asker

iteam
Billingstadsletta 83
1396 Billingstad
66 85 90 00

Kjendiskommunen

Asker er en kommune i Viken fylke som grenser mot Drammen og Lier i vest, Bærum i nordøst og Indre Oslofjord i sør og øst. Med 98 000 innbyggere er Asker Norges åttende største kommune etter innbyggertall. Liggende mellom to fjorder har Asker en lang kystlinje med museer og kulturopplevelser på rekke og rad, og halvøya byr på flotte turmuligheter.

Trass i sterk utbygging er Asker fortsatt en betydelig jordbrukskommune, der hagebruk er av særlig betydning. Kommunen har fylkets største areal til grønnsaker, bær og blomster, både på friland og under glass. Og det skulle jo bare mangle, all den tid navnet Asker har med asketreet som botanisk fenomen å gjøre.

Helt fra mellomalderen og fram mot 1900-tallet har det vært utvunnet og brent kalkstein og jernmalm i Asker. I dag er den viktigste industribransjen elektroteknisk industri, med nesten halvparten av industriens sysselsatte. For øvrig har Asker en betydelig data- og petroleumsbasert høyteknologivirksomhet, og den nordre delen av kommunen har derfor blitt kalt Engineering Valley. Blant de største bedriftene er TGS Nopec, Nycomed, Tomra Systems og Ericsson. De største verdiskaperne blant virksomhetene i Asker er imidlertid IKEA og Varner.

I kommunen finnes ei rekke offentlige idrettsanlegg og idrettshaller, og Asker har fostret kjente idrettsutøvere som Stine Lise Hattestad, Simen Agdestein, Halvard Hanevold, Tom Stiansen og Tom Hilde. Etter at en rekke kjendiser og rikfolk bosatte seg på Nesøya i 1960- og 1970-årene, ble dette et av Norges mest attraktive steder å bo. Blant de mange kjentfolkene som i dag bor på øya, er Wenche Myhre, Magne Furuholmen, Halvard Flatland, Jan Åge Fjørtoft, Inger Lise Rypdal og Kathrine Sørland. Og på Skaugum gård bor som kjent kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Medarbeidere

Christen Iwe


Kundeansvarlig

66859000

Send meg en e-post

Christian Mohn


Daglig leder

66859000

Send meg en e-post

Skroll til toppen