iteam sikrer Bandak mot kostbar nedetid

Bandak består av to bedrifter i Vestfold og Telemark. I lokalene til Bandak AS i Lunde og hos Bandak NCT på Notodden jobber totalt 130 ansatte med mekanisk produksjon og overflatebehandling. Bandak produserer komponenter til subsea-utstyr, drilling, offshore vindkraft, forsvarsindustri og maritim industri.

I 2019 overførte Bandak AS driften av sine servere til Comtech (nå iteam) i Larvik . Resultatet har blitt en trygg og effektiv datalagringsløsning, og ingen kostbar nedetid.

Bandak består av to bedrifter i Vestfold og Telemark. I lokalene til Bandak AS i Lunde og hos Bandak NCT på Notodden jobber totalt 130 ansatte med mekanisk produksjon og overflatebehandling. Bandak produserer komponenter til subsea-utstyr, drilling, offshore vindkraft, forsvarsindustri og maritim industri.

Produksjonen er til tider avhengig av kontinuerlig drift 24 timer i døgnet, noe som setter store krav til leveransen iteam har stått for siden 2019. Vi har tatt en prat med CEO hos Bandak, Joar Ajer. Han kan fortelle om et stødig og trygt samarbeid.

Tradisjonsrikt selskap med nulltoleranse for nedetid

Bandak har bred kompetanse og lang erfaring med produksjon og overflatebehandling. Selskapet startet opp på Notodden allerede i 1927, før Bandak ble opprettet i Lunde i 1938. Likevel har de blant sine dyktige ansatte en relativt lav snittalder. 

– Hos oss satser vi stort på unge talenter. Det er disse som skal drive bransjen videre, og vi har derfor tatt inn et høyt antall lærlinger. I dag har vi totalt 10 lærlinger fordelt på selskapene, men ønsker å ligge på mellom 8-10 prosent med lærlinger. Snittalderen hos oss er i dag rundt 40 år, forteller Ajer. 

Bandak i Lunde og Bandak NCT på Notodden leverer i dag utstyr til en rekke ulike industrier, både over og under havoverflaten. Produksjonen foregår kontinuerlig, og på tvers av de to selskapene Derfor var sikkerhet og effektivitet viktige egenskaper når CEO, Joar Ajer, skulle finne en partner på serverdrift og datalagring i 2019. 

Joar Ajer, CEO Bandak

– Det aller viktigste for oss er å unngå nedetid. For det er både kostbart og lite effektivt. Derfor var det avgjørende for oss med en partner som er gode på kundeservice, og som leverer sikre og stabile tjenester, forklarer Ajer. 

Bandak sørget selv for drift av serverparken frem til 2007, men så raskt et behov for å endre på dette. Mellom 2007 og 2019 har de hatt ulike partnere som har stått for drift av datalagring og serverpark. I dag har de et svært godt forhold til sin partner iteam i Larvik.

Økt fokus på sikkerhet gir en trygg leveranse

iteam har siden 2019 hatt ansvar for å innføre og opprettholde sikkerhetstiltak for serverdriften til Bandak. Dette har blant annet ført til at de i dag benytter seg av gode rutiner for tofaktorautorisering, og backup-løsninger de ikke hadde implementert fra før. 

– Vi kjører en helt vanlig software fra Microsoft, men ønsket i tillegg en ytterligere sikring av våre systemer. Ettersom vi jobber på tvers av to selskaper, er vi avhengig av trygg deling av data. I disse tider er det nesten umulig å sikre godt nok, og iteam har tatt dette på største alvor, forteller Ajer. 

Bandak AS og Bandak NCT er to selvstendige selskaper, og kjører samme programvare, men driften krever i tillegg noen ekstra spesielle programvarer. Dermed krever det også litt ekstra for sikring og kvalitet. 

Da valget falt på iteam som leverandør på serverdrift og datalagring i 2019, var det flere aktører med i vurderingen for Bandak. De lå relativt likt i pris og leveransen var noenlunde lik, men en ting skilte iteam fra resten av konkurrentene. 

– Det smeltet til syvende og sist ned til menneskene som jobber i selskapet. iteam har flotte medarbeidere som helt tydelig har masse kompetanse og erfaring. I tillegg er iteam et lokalt selskap, noe som enkelt og greit gjør det lettere for oss som kunde å bli høyt prioritert, forteller Ajer. 

Det aller viktigste for oss er å unngå nedetid. For det er både kostbart og lite effektivt. Derfor var det avgjørende for oss med en partner som er gode på kundeservice, og som leverer sikre og stabile tjenester.

Joar Ajer

CEO Bandak

En tilgjengelig partner

Ajer forteller videre at hele samarbeidet har fra start opplevdes som svært trygt og profesjonelt. Alle forventningene har blitt innfridd, og servicen han har opplevd har vært eksemplarisk. 

– Vi har faktisk ikke hatt nedetid her. Microsoft hadde en bug i systemet sitt, men det er jo langt utenfor iteam sin kontroll. Det er rett og slett ingenting å klage på, og tilgjengeligheten har enkelt og greit vært helt topp, forteller Ajer med et smil.

Med dette oppsummerer Ajer et godt samarbeid, som er langt ifra over. Han påpeker at de er helt avhengig av at systemene er oppe og går, og så lenge iteam sørger for det på samme måte som de har gjort de siste årene, ser han frem til mange år til som kunde hos IT-ekspertene i Larvik. 

Skroll til toppen