IT-sikkerhet

Vi sier gjerne at IT-sikkerhet starter i hodene hos folk. Men hvis IT-systemene ikke er analysert og tilrettelagt, og medarbeiderne ikke har fått opplæring i informasjonssikkerhet, hjelper det lite hvor skarpe hoder man har i bedriften.

NNettkriminalitet har blitt en profesjonell industri, og med AI har hackerne fått tilgang til nye verktøy som hjelper dem å utvikle avanserte strategier for angrep mot IT-sikkerhetsløsninger. Heldigvis er det en rekke forholdsregler din virksomhet selv kan ta i kampen mot dataangrep:

1. Beredskapsplan
Hva skjer om du blir hacket? Har bedriften en plan på hvordan man skal håndtere sikkerhetshendelser, minimere skader og gjenopprette normal drift?

2. Passord og autentisering
Passord er første naturlige barriere mot uautorisert tilgang. Vurder to-faktor autentisering for ekstra sikkerhet, fortrinnsvis med biometrisk autentisering og geografisk tilgangsstyring. Visste du forresten at ca 80% av alle vellykkede angrep skjer på grunn av passord som er på avveie?

3. Datalagring og beskyttelse
Vurder hvor sensitive data lagres, hvordan de er beskyttet og hvem som har tilgang til dem. Gjennomfør andre sikkerhetstiltak som kryptering, tilgangskontroll og regelmessig sikkerhetskopiering.

4. Utdatert programvare og maskinvare
Utgått programvare inneholder ofte sikkerhetshull som kan utnyttes av hackere. Sørg for at all programvare og maskinvare har de siste sikkerhetsoppdateringene.

5. Sikkerhetsevaluering av nettverk
Gjennomgå nettverkskonfigurasjon, inkludert brannmurer, rutere og sikkerhetsprotokoller for å sikre at de er oppdaterte og konfigurert på en sikker måte. Sørg for at det ikke er noen åpne porter eller sårbarhet som kan utnyttes.

6. Endepunktsikkerhet
Undersøk enhetene som er koblet til nettverket, inkludert datamaskiner, bærbare enheter og mobiler. Sjekk at alle enheter har oppdatert antivirusprogramvare, brannmur og sikkerhetsoppdateringer.

7. Opplæring av medarbeidere
Vurder nivået på sikkerhetsbevisstheten blant medarbeiderne. Tilby opplæring om hvordan man kjenner og unngår trusler som phishing og sosial manipulasjon. Er de kjent med bedriftens beredskapsplan om de har trykket på feil link?

Trenger du hjelp?

Vi har utviklet en 4-stegs metode som gjennom kartlegging og simulering analyserer din bedrifts motstandskraft mot dataangrep, uavhengig av hvilken driftsleverandør dere har i dag. Basert på resultatene fra disse analysene foreslår vi tilpassede sikkerhetsløsninger og opplæringsprogram for virksomheten:

Kartlegging og analyse av eksisterende fysisk og virtuell infrastruktur, datatrafikk inn og ut av nettverket, samt medarbeidernes vaner og holdning til IT-sikkerhet. Vi kartlegger det vi kan finne av nettverksutstyr, klienter m.m. i virksomheten.
Vi gjennomfører simulerte dataangrep med bl.a. «Phishing» og «Spearphishing». Resultatene fra kartlegging og simulering sammenfattes i en rapport, og vi foreslår tilpassede sikkerhetsløsninger for virksomheten.
iteam gjennomfører felles spesialtilpasset opplæring for alle medarbeiderne i bedriften. Her vises det til reelle angrepsmetoder, hvordan de kriminelle opererer, og vi gir råd og veiledning om gode sikkerhetsrutiner.
Trusselen er konstant, men metodene endrer seg. Derfor er det viktig å trene kontinuerlig på IT-sikkerhet. Vår sikkerhetstrening er en abonnementsbasert tjeneste med mål om bevisstgjøring og trening på IT-sikkerhet. Tjenesten leverer statistikker og rapporter, og en score basert på flere faktorer viser fremdrift gjennom hele året.

Vil du ha mer informasjon eller avtale et uforpliktende møte? Send en henvendelse i kontaktskjemaet nedenfor, så hører du fra oss.

Ditt navn
Firma
E-post
Kommentar
Tusen takk for din henvendelse. Vi tar kontakt med deg om kort tid.
Her har det dessverre skjedd en feil. Vennligst gå gjennom utfyllingen av skjemaet og prøv igjen.

Andreas Benum Jenssen

Konsulentleder

+47 90661339

andreas.jenssen@iteam.no

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Skroll til toppen