Valgte lokal leverandør for videre digital satsing.

Jobbklar er en ledende arbeids- og inkluderingsbedrift i Agder. Gjennom karriereveiledning, arbeidsopplæring og jobbmatch hjelper de mennesker videre i liv og karriere.

Da Jobbklar plutselig sto uten sin IT-medarbeider, i en verden hvor det meste avhenger av teknologi, innså de sin egen sårbarhet og besluttet å sette ut alle IT-tjenestene sine til ekstern leverandør.

Jobbklar er en ledende arbeids- og inkluderingsbedrift i Agder, med flere datterselskaper og mer enn 200 medarbeidere. Gjennom karriereveiledning, arbeidsopplæring og jobbmatch hjelper de mennesker videre i liv og karriere, og har en visjon om å skape et arbeidsmarked med rom for alle.

Da Jobbklar begynte jakten på IT-leverandør, så de etter noen som kunne drifte og vedlikeholde servere og lokalt nettverk og yte daglig support. – Og som kunne dra dem videre på sin digitaliseringsreise, som begynte allerede for 3 år siden. De tegnet den gang et digitalt veikart på hvor de ønsket å være, som blant annet inkluderte 100% skytjenester.

I slutten av juni i år inngikk Jobbklar en avtale med iteam, som strekker seg over de neste 3+2 årene. Samarbeidsavtalen inkluderer drift av nettverk og servere, flytting av servere og modernisering av jobbklar sin IT-plattform, skytjenester og IT-sikkerhet. I tillegg leverer vi klienter og utstyr.

iteam er et av landets raskest voksende IT-selskaper, med 32 avdelinger fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. På landsbasis har vi nærmere 270 medarbeidere, og i Agder totalt 20.

«For oss var support og lokal tilstedeværelse det aller viktigste», forklarer Karl-Wiggo Jensen i Jobbklar om valget av iteam som samarbeidspartner. «Det var ingen av de andre leverandørene som kunne måle seg med supporttjenesten til iteam», forteller han.

«Det er også en etablert enighet om at et IT-system bare er et system; det viktige er menneskene som skal bruke systemene. Derfor er vårt fokus å knytte teknologien til menneskene, og ikke omvendt. Det å gi våre medarbeidere trygghet i at vi har gode og sikre systemer, og at de får hjelp når de har behov for det, var også avgjørende for at iteam trakk det lengste strået blant sine konkurrenter».

Ifølge Jensen har overgangen fra egen IT-drift til ekstern leverandør gått sømløst: «Det er vel heller ikke målet at medarbeiderne skal merke de store forandringene; noe som betyr at overgangen så langt har gått smidig. I fremtiden, når vi får på plass Azure Virtual Desktop vil det nok kanskje merkes, men forhåpentligvis kun til det bedre»..»

Karl-Wiggo Jensen

Leder Organisasjonsutvikling. Jobbklar Utvikling AS.
Skroll til toppen